"Tarlós István főpolgármester szerint kezelhetetlen helyzetet teremtene az az önkormányzati törvényhez készült fideszes módosító javaslat, amely Budapestet megyének nyilvánítaná, a kerületekből pedig huszonhárom független település jönne létre, vagyis Magyarország egységes fővárosa száznegyven év után megszűnne."

via: index

Hát ez gyönyörű lenne, tényleg. Kezd az egész olyan lenni, mintha a Kossuth téren egy gyönyörű, nagy elmegyógyintézet lenne, ahol, ha nincs bent a gondozó - márpedig az már régen nincs ott - akkor az ápoltak egy kalapba dobálnak szavakat, és azokat kihuzigálva alkotják meg a törvényeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiszen nézzük ezt a példát! Ugyan kinek lenne jó, ha a főváros szétszakadna huszonhárom részre? Minden eddig közös fejlesztést, össze kéne hangolni a településeknek - ja, igen, ebben ugye mindig is jók voltunk. Külön városvezetések, külön költségvetés, szuper. Mondjuk a tervezett választási törvény átalakítások után az legalább kizárható, hogy valaha fideszen kívül más párt is vezető szerepet szerezhessen bármely önkörmányzatban, de még egymással is nehéz megegyezni, ha nincs egy egységes rendszer, hogy ki, mennyit lophat el, mondjuk egy több "településen" keresztül hasító metróvonal építésén. És itt vannak még az olyan kérdések mint a "közösen" használt elemek. Szennyvíztisztító, repülőtér, sziget fesztivál... Áh, mindegy. Hogy miért mindegy? Egyszerű. Ez megint egy gumicsont.

Biztosan emlékszünk a sajtótörvényre, ami ezreket mozgatott meg. És miközben a közvélemény - és fél Európa - magából kikelve ellenkezett, tiltakozott, szolidarított, facebook-csoportot szervezett, egy olyan törvény ellen, ami gyakorlatilag senki életét nem nehezítette meg azóta sem, addig azok az emberek, akikben nemrég még az ország kétharmada "megbízott", szépen ellopták a teljes nyugdíjvagyont, és elköltötték...

Hogy mi jön most? A választási törvény módosítása, és - talán - egy előrehozott választás. És melyik az a település, amit a legnehezebb fanatizálni? Ahova buszokkal kellett felszállítani a vidékieket zavarogni, és hőbörögni az öszödi beszéd ellen? Ugye egyértelmű? És ez a város most azon fog forrongani, hogy a fidesz teljesen ellehetetleníti. Pedig az országot lehetetleníti el, de azt már rég óta.

Egyszóval nyugalom. Nem fogják felszabdalni a fővárost huszonhárom részre. Már csak azért sem, mert akkor I. Viktornak Debrecenben kellene berendeznie a székesfővárosát, az pedig nagyon messze van a bécsi Operabáltól, ahova az európai uralkodók bulizni járnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsoskacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr313413979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felszámolnák a fővárost? 2011.11.27. 15:35:57

Ha hihetünk Tarlós Istvánnak, a Fidesz meg akarja szüntetni Budapestet. Nem dózerekkel, ennyire azért nem őrültek meg, “csak” jogilag....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása